Madeira Malvasia Old Reserve 10 Year Old マデイラ マルヴァジア10年 ヴィニョス・バーベイド

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malvMade10yoBarb.jpgMadeira Malvasia Old Reserve 10 Year Old マデイラ マルヴァジア10年 ヴィニョス・バーベイド

外観 中等度の琥珀色
香り 香りは豊かで、多くは第3アロマ、干し草、マッシュルーム、ナツメグ、トースト、ウォルナッツ、トフィー、キャラメル、干しアプリコット、マンゴー、サルタナ、
味わい アッタクは力強く豊か。甘口でフルボディ。豊かな果実感、豊かな酸がバランス良くある。液体の豊かさと酸で良いバランスにあり、最後に強いアルコール感を感じる。豊かな香り、第3アロマの香りが口の中に広がる。液体は濃厚である。余韻も非常に長く、心地よい果実感、甘さ、酸が長く続く。

このマデイラも深みがあり、濃厚で、それでいて酸がしっかりあるので飲み易い。家に帰ってホット息をつきたい時に一杯飲みたくなるマデイラである。
これは甘さもしっかりあり、食べ物に合わせるというよりは、食事の前や後に飲みたい。

Madeira Malvasia 10 Year Old Vinhos Barbeito ヴィニョス バーベイト
産地 ポルトガル・マデイラ マデイラDOP
品種 マルヴァジア
葡萄畑:アルコ・デ・サンジョルジュ(北) 
残糖度:98.2g/L 
総酸度:7.2g/L 
アルコール度数 19度
深い琥珀色。オレンジやレーズンの果実香にチョコレートやクリームタフィの香りが混ざり合う。ほのかな酸味に甘さが際立つ。余韻は10 年熟成の中で最も長い。2009 年ジャパンワインワインチャレンジでベストワールドフォーティファイドワイン受賞。

ヴィニョス・バーベイト Vinhos Barbeito  http://www.vinhosbarbeito.com/en/
http://www.kinoshita-intl.co.jp/vinhos_b/aged.html

ヴィニョス・バーベイト社は、1946年に設立された代表的なワイナリーで、マデイラの中心地、フンシャルの西海岸に面した高い崖の上にある。
マデイラ島では珍しい家族経営で、今なお頑なに伝統的な醸造法を継承し、膨大な原酒のストックをもとに、すぐれたブレンド技術で世界中に高品質のマデイラワインを供給している。 2008年には最新設備を誇る待望の新ワイナリーをオープン。
醸造設備の刷新や熟成庫の向上、そして生産環境の合理化により、バーベイト社のマデイラワインのさらなる品質向上と安定した供給が可能となった。
バーベイト社では、カマラ・デ・ロボス地区からティンタ・ネグラ、マルヴァジア、ブアルを、サン・ヴィセンテ地区からはティンタ・ネグラ、セルシアル、ヴェルデーリョなどを、契約栽培畑から安定的に供給されている。
また、マデイラワインのヴィジュアル・アイデンティティーともいえる籐細工のカバーをかぶせたフラゴンボトルを初めて開発したのもバーベイト社で、以来市場を席巻してきた。しかし、近年環境への配慮の点からフラゴンボトルを廃止し、ストレートボトルへ変更した。

バーベイト社は、糖分の多い高品質の原料葡萄のみを厳選し、エストゥファによる伝統的な加熱方式を用いてマデイラワイン独特の風味を生み出すことに努めている。
酒精強化はを行い、次にエストゥファを3〜6ヶ月行い、さらに最低6ヶ月間静置された後、再びアルコール度数が18〜19度になるように調整される。高級品は大きな倉庫の屋根の下にCANTEIRO(石室)と呼ばれる暖かい貯蔵場所を作ってゆっくり加熱熟成が行われる。樽熟成はフレンチオークのみを使用。3年で出荷される製品は、クーバという25,000リットル入りの大樽で、5〜10年のものは450リットルの樽で熟成する。熟成期間中は、年に一度、一つの樽から同質の古い樽へと樽を変えている。

MadeMalva10yo.jpgBarbeito Malvasia Old Reserve 10 Year Old (Sweet)
Appearance
This wine is medium amber.

Nose
This wine has medium + intensity aromas of bottole age ( hay, mushroom, nutmeg,toast), deliberate oxidation ( walnut, toffee, caramel) , fruit developement ( dried apricot), tropical fruit ( mango), dried fruit( sulata).
These aromas are mainly tertiary aromas.

Palate
This wine is sweet, high acidity, high alcohol, full body, This wine has pronounced flavour intensity of
fruit development ( dried apricot) , dried fruit ( sulatanaI deliberate oxidation( toffee, caramel, walnut, hazelnut) , bottle age ( hay, mushroom, nutty, honey)
This wine has long finish.

Outstanding
This wine has an excellent balance between acidity and flavours and between acidity and sweetness, showing very good typicity of its style. The flavours are very complex and concentated. The finish is long, with a very good expressiveness of flavours. This wine is outstanding of its style.. The wine is ready to drink, but sutable for further ageing.

alcohol 19%

DENOMINATION
Madeira D.O.P

GRAPE VARIETIES
Malvasia

VINEYARDS AND VINIFICATION
Grapes from various quality vineyards from São Jorge were used. Grapes were pressed in a continuous press. Arresting of fermentation takes place at the desired degree of sweetness by adding vinic alcohol (96%).

MATURATION & BOTTLING
Malvasia aged in French oak casks for over 10 years by the Canteiro method. For this blend we selected wines from our warehouses with stable temperatures year round that originate a very well balanced wine in sugar and acidity.

TECHNICAL SPECIFICATIONS
Alcohol: 19,19% Vol.
Baumé: 4
Total sugar: 98,20 g/dm3
Volatile acidity: 0,60
pH: 3,53

SERVING & CELLARAGE
This wine was naturally aged in casks and bottled in its purest state. To show it at its best serve between 13˚C and 14˚C. Should be kept in a cool dry place. This wine was filtered and does not require decanting. It was bottled ready for drinking and will keep well several months after opening.

TASTING NOTES AND HARMONIES
Bright gold color.
Floral aromas, ripe citrus, honey and almonds.
Lots of depth, full and persistent.
Excellent as digestive, Christmas pudding, foie-gras, chocolate, crystallized fruits and cheese.

テイスティング: 2016年10月25日
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